Wijnhandel Dielen & Zn. * Anno 1901

 

De wijnhandel bestaat sinds 1901 in Venlo

In 1959 heeft Joep Dielen de winkel overgenomen, dit was in die tijd nog vooral een slijterij en nog niet gespecialiseerd in wijnen. Dit veranderde al snel toen Bert Dielen in 1981 binnen het bedrijf werkzaam werd en zich ging richten op wijnen. Vanaf 1991 ging Bert zich specialiseren in Californië & Australië, in dit jaar is hij de hele wereld over gereisd om zelf de wijngaarden te bezoeken en de wijnmakers persoonlijk te ontmoeten. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij vanaf dat jaar meer dan 20 wijnhuizen zelf is gaan importeren. Dit is in de jaren die volgen snel uitgegroeid tot meer dan 80 wijnhuizen uit Californië & Australië die we zelf importeren. Het eerste wijnhuis waar we mee begonnen zijn is Caymus maar ook Spottswood, Forman, Corison, Philip Togni en Viader volgde al snel. In dit zelfde jaar is Bert ook bij Harlan Estate op bezoek geweest. Dit was in die tijd nog een beginnend wijnhuis en bezoekers waren niet welkom. Toch had Bert meer geluk, na een aantal telefoontjes gepleegd te hebben mocht hij langskomen. Zo was Bert destijds de derde persoon in de wereld (na Bill Harlan & Bob Levy) die Harlan Estate heeft geproefd. Dit wijnhuis heeft inmiddels een cultstatus bereikt en behoort tot de top van de wereld. Ook hebben we een groot scala aan Rhone wijnen die we zelf importeren, gespecialiseerd in Chateauneuf du Pape. Zo importeren we al meer dan 20 jaar Pegau, Vieux Don Jon, Clos du Pape en Giraud en nog vele andere top huizen. Verder hebben we een uitgebreid assortiment op het gebied van Port, Duitse, Oostenrijkse, Spaanse, Italiaanse, Zuid-Afrikaanse & Franse wijnen. We richting ons vooral op het midden & hoog segment. In totaal hebben we een aanbod van meer dan 4000 wijnen. Ook al vanaf 1984 werkzaam bij Dielen is Xavier Maes en vanaf 2015 zijn ook beide zonen van Bert (Guido Dielen & Rick Dielen) werkzaam binnen het bedrijf.

Eigen producten :

Het eerste bezoek in Australië heeft Bert al aan het denken gezet om zelf een wijn te laten maken in Barossa Valley,
dit is in 2004 dan ook verwezenlijkt met groot succes. Zo maakt Troy Kalleske (in samenwerking met Dan Standish),
een Grenache (Cuvee Dielen) en een Shiraz (Hommage Joep Dielen) voor ons. Ook maken we een eigen "Port" in Australië, deze fortified Grenache en Shiraz is gemaakt met een 40 jaar oude XO cognac als basis alcohol, dit heeft nog nooit iemand eerder gedaan. In de traditionele Port wordt altijd eenvoudige wijnalcohol toegevoegd, dit geeft vaak een scherpere smaak. Door een 40 jaar oude XO cognac toe te voegen krijg je een zachtere smaak tot gevolg. Daarnaast maken we ook eigen likeuren en hebben we zowel Cognac, Whiskey, Calvados & Grappa onder eigen label.


Voor het gehele aanbod, n
eem gerust een kijkje op onze website of kom langs in onze winkel.

 Bij vragen kunt u altijd telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen!

+31773512587      -       info@dielen.nl 

 

 

 

Artikelen over de winkel

Portpraat:

http://www.portpraat.nl/interviews/port-uit-venlo/

Wijnkanaal:

http://www.wijnkanaal.be/?p=wijnarchief_detail&id=467